El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

6/10/11

Què fer amb el PC (o peces antigues) que no vols

Què pots fer amb tots aquests components informàtics que se t'han quedat desfasats?
Et algunes idees (econòmiques i ecològiques) de com desfer-te d'ells:
  • Ven-los: Si has estat capaç de mantenir en la teva possessió uns components tan antics, és molt probable que altres persones també. És probable que alguns estiguin buscant peces i accessoris que ja no es fabriquen... però que tu tens en l'armari ocupant lloc. Una recerca ràpida en eBay, Mercadolibre, Segundamano o altres llocs similars et llançarà llum sobre l'assumpte. Qui sap, el mateix fins a aconsegueixes vendre algun component per més del que et va costar!
  • Dóna-ls: aquests components o ordinadors segueixen funcionant? Llavors poden ser d'utilitat per a algunes associacions i ONG. Les opcions al teu abast són diverses, és recomanable que busquis associacions a prop de la teva localitat, escoles, residències d'ancians i associacions de tot tipus són uns bons candidats als quals presentar les teves despulles digitals, que podran ser d'utilitat a altres persones. Si vius a Espanya, la Fundació Bip Bip, Informàtica Oberta i Enginyeries Sense Fronteres són algunes de les teves opcions.
  • Recicla'ls: no has aconseguit vendre ni donar els teus equips o accessoris antics? Llavors potser vulguis desfer-te d'ells d'una vegada per sempre, però no t'apressis a tirar-ho al carro de les escombraries, sense més. Diversos components presents en ordinadors (bateries, etc) són molt contaminants, per la qual cosa has de desfer-te d'ells com cal. Hi ha Punts Verd de reciclatge on portar tot tipus de components electrònics perquè siguin tractats, reciclats i/o eliminats correctament. Però on està el més proper? Aquest cercador de la pàgina de l'OCU t'ajuda a trobar-los.
  • Aprèn amb ells: per què no passar una estona explorant com són per dins? "Trastejar" amb aparells vells és amb freqüència entretingut i molt didàctic. No desmuntis bateries o objectes similars que puguin contenir productes químics perillosos, i comprova sempre que no estigui endollat al corrent.
  • Converteix-los en art: amb inspiració i imaginació suficient, qualsevol objecte es pot convertir en una obra d'art, i això inclou multitud de components informàtics. Tens el dia creatiu? Llavors converteix mòduls vells de RAM en un clauer, converteix ancestrals discos de 5¼ en fonguis para CD o penja una placa basi en la paret del teu saló.

Font d’informació: www.onsoftware.softonic.com