El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

11/10/11

Certificats Digitals: Ciutadans i Empreses.

Els certificats digitals són uns documents electrònics formats per un conjunt de requisits que fan possible garantir la identitat del autor d'un missatge o transacció electrònica.

Que podem fer amb un certificat digital
  • Identificar-nos quant realitzem comunicacions per Internet.
  • Assegurar-nos que la nostra identitat no es suplantada.
  • Signar documents electrònics amb validesa legal.
  • Protegir la confidencialitat de la informació enviada.
  • Garantir la integritat de la informació intercanviada entre les dues parts.
  • Realitzar tràmits i consultes amb totes les garanties, agilitzant totes les gestions.
  • Amb el certificat digital podràs signar documents i correus en format electrònic, o identificar-te en portals d'Internet per fer tràmits amb tota seguretat i confidencialitat.
Existeixen certificats digitals específics per a ciutadans i empreses.

Certificats per a Ciutadans

IDCAT: Es un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet, permet operar amb diferents administracions, a més, assegura la integritat de les dades que s'envien així com la seva confidencialitat ja que està emès per l'Agència Catalana de Certificació (CATCERT).

Sol·licitud:
Es pot sol·licitar en a través d'Internet o bé presencialment al teu Ajuntament.



DNIE: Emès per la Direcció General de Policia (Ministeri de l'interior), Similar al tradicional l'única novetat es la incorporació d'un xip capaç de desar de forma segura la informació i processar-la internament.

Sol·licitud: Accedint a una oficina d'expedició podeu demanar cita prèvia a través d'Internet.


Fabrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT)

Document digital que compte dades identificatives, permet intercanviar informació amb altres persones amb total garantia que només un mateix i el seu interlocutor poden accedir a ella.

Sol·licitud:
  • Una vega realitzada la sol·licitud s'ha de dirigir a qualsevol de les oficines de registre dels organismes acreditats.
  • Uns minuts després d'haver acreditat la seva identitat en una Oficina de registre fent us del codi de sol·licitud obtingut en el pas 1, podrà descarregar el seu certificat des de la web CERES entrant en l'apartat descarrega del certificat.

Certificats per empreses i professionals


Son els certificats que vinculen a la persona física (NIF) amb una organització (CIF), el que permetrà realitzar diversos tràmits en nom de persona física i a títol personal com professional.



ACA: Els certificats que emet ACA (Autoritat de certificació de l'advocacia) per garantir la condició d'advocat del posseïdor sent l'eina que permet l'exercici de la professió i a través de Internet de forma segura i amb plena validesa jurídica.

Sol·licitud: Per Internet depenent la teva especialitat es sol·licita d'una manera diferent



Es un servei de certificació digital de les càmeres de comerç, industria i navegació d'Espanya orientat a l'empresa privada. Per que la empresa pugui operar a Internet sense riscos, Camerfirma ofereix certificats digitals dissenyats depenent de les necessitats de l'empresari i amb la garantia que ofereix les càmeres de comerç.

Sol·licitud: A través de la web de Camerfirma podeu sol·licitar tots els certificats que necessiteu.

Si vols saber mes sobre els certificats digitals no us perdeu aquest vídeo.



Voleu saber com s'utilitzen els certificats digitals mes a fons si es així no us ho rumieu mes i apunteu-vos als cursos de tràmits On Line trucant al 93 6666 180.