El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/6/11

Com comprovar automàticament la nostra privacitat a Facebook

Seguim intentant ajudar-vos una mica amb els temes de privacitat de Facebook.
Tant si estem d'acord amb el fundador i CEO de Facebook Mark Zuckerberg respecte a la seva afirmació de que l'era de la privacitat s'ha acabat com si no, probablement tots estem d'acord en una cosa: les opcions de privacitat de Facebook no són fàcils de desxifrar.

Si no tenim clar si estem suficientment protegits en el que compartim a Facebook, ReclaimPrivacy.org té un bookmarklet que ens ajudarà a ser tant privats com desitjem.


Escaner de privacidad en Facebook - ReadWriteWeb-es


El bookmarklet (que bàsicament es un fragment de javascript que s'executa des de la barra del nostre navegador) examina les nostres opcions de privacitat a Facebook en diverses àrees. Examina la informació personal, la informació de contactes, amics, etiquetes i les connexions, aplicacions conegudes que filtren informació personal i si els nostres amics poden o no la nostra informació accidentalment. També comprova si estem compartint actualment o no informació mitjançant el què explicàvem amb l'anterior post de les etiquetes automàtiques .

El lloc i el bookmarklet són obra del tècnic de software Matt Pizzimenti, i són de codi obert i estan allotjats a github. Segons el lloc Web, ReclaimPrivacy.org "mai veurà les nostres dades de Facebook" i "mai compartirà la nostra informació personal". L'escàner funciona totalment en el costat de l'usuari del client de navegador.

Per executar el bookmarklet i veure quin nivell de privacitat tenim configurada a Facebook, no tenim més que seguir aquestes indicacions:

  1. Afegir a marcadors del nostre navegador el següent enllaç: Scan for Privacy
  2. Iniciar sessió a Facebook.com i fer click al marcador que hem afegit.
  3. Veurem una sèrie d’escàners de privacitat que inspeccionen la nostra configuració de privacitat i ens adverteix sobre opcions que poden estar definides com a públiques sense que ho esperem