28/6/11

Facebook etiqueta fotos teves sense permís

Facebook ha canviat les opcions de seguretat de milions d'usuaris. El servei de marcatge de fotos mitjançant reconeixement facial, que actualment estava operatiu als Estats Units, s'ha propagat a la major part del món. Segons l'empresa de seguretat Sophos, la xarxa social l'opció està activada per defecte. Comproveu la configuració de la vostra privacitat.


Facebook no etiqueta a les persones automàticament, però proposa als usuaris que etiqueti’ns als amics que el sistema de reconeixement fàcil identifica. Segons la firma de seguretat Sophos, el servei està activat per defecte en les opcions de privacitat de cada compte.

"Malauradament, un cop més, Facebook, sembla estar compartint informació personal per defecte" ha escrit G. Cluley al blog de Sophos, indicant també que "molta gent es sent incòmoda si un lloc com Facebook coneix com són i utilitza aquesta informació sense el seu permís".

Cluely va escriure una carta pública a Facebook a l'abril d'aquest any, fent una crida per a que la companyia adoptés una política de "privacitat per defecte" abans de la que manté actualment, que consisteix en què la major part de les opcions de compartir informació apareixen activitats des del principi.

Cluely no creu que molta gent estigui mentalment preparada per a lluitar amb l'extensa i a vegades poc clara configuració de privacitat de Facebook. "Molts usuaris de Facebook encara no saben com fer per a què les seves opcions de privacitat siguin segures perquè veuen confús tot el sistema. És encara més difícil mantenir el control quan Facebook canvia la configuració sense el teu coneixement"

Si et preocupa el reconeixement fàcil a Facebook, pots anar a la teva configuració de privacitat i deshabilitar l'opció "suggerir fotos meves als meus amics".