El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/6/11

“K”, l'ordinador més ràpid del món

La llista Top500, que s’efectua dos cops l’any i en la que es fa un ranking amb els ordinadors més ràpids del planeta, acaba de coronar a la computadora japonesa, “K”, que es troba en fase de desenvolupament, com la més ràpida.

Aquesta potentíssima màquina, creada per Fujitsu, en col·laboració amb el institut japonès d’investigació, Riken, es capaç de realitzar 8.160 bilions d’operacions per segon. Els avanços del “K” són estratosfèrics, però adquireixen el qualificatiu d’increïbles quan els comparem amb el seu predecessor en el primer lloc de la llista, el xinès Tianhe-1A, al que el super-ordinador japonès aconsegueix triplicar en velocitat de processament.

S’estima que en el denominat projecte “K” s’han invertit uns 112.000 milions de iens (975 milions d’euros). Els responsables esperen que l’ordinador ajudi en el futur en els càlculs de prediccions del canvi climàtic.



Rviji Noyori, president del institut Riken i Premi Nobel de Química 2001, s’ha mostrat orgullós de les aportacions del seu país als camps de la ciència i la tecnologia, assegurant que aquí és on Japó pot mostrar la seva fortalesa.

Històricament, el TOP500 sempre ha estat liderat per Japó i Estats Units d’Amèrica. Però l’explosió tecnològica a Xina i India havia portat a que Japó no liderés aquesta prestigiosa llista des de feia 7 anys.