El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

23/6/11

El wifi no funciona: com recuperar la connexió?

El senyal de les xarxes sense fils pot perdre's per diverses causes, però hi ha solucions pràctiques per recuperar-la.
Els senyals wifi domèstiques permeten als usuaris disposar d'accés a Internet de banda ampla en qualsevol racó de la casa sense necessitat de cables. Com a conseqüència, en moltes llars s'acumulen els dispositius capaços de connectar-se a la Web amb independència de l'ordinador: telèfons mòbils, tabletes, videoconsoles...etc. Això pot convertir-se en un problema quan l'accés s'altera o es perd.
Cal seguir les següents pautes com a solució:

Començar pel servei tècnic:

Cal cridar al servei tècnic per descartar que és un problema aliè, soluble per part d'un expert,si després de cridar al servei tècnic de l'operador,es confirma que no és un problema aliè que pugui solucionar un expert de la companyia, cal pensar alternatives. Des del propi servei és possible que s'assessori a l'usuari per solucionar la deficiència o, almenys, s'obrirà una incidència en cas que es reconegui i localitzi dins de la central o xarxes de l'operador.
Si el proveïdor assegura que la fallada, o el funcionament irregular, no li competeix, s'ha de pensar en alteracions de "competència domèstica". En aquest cas, es poden provar una sèrie d'estratègies que permetin identificar el problema i solucionar-ho.


El "tram domèstic" :
Si els altres veïns també tenen problemes amb l'accés sense fil,és possible que l'alteració estigui relacionada amb la infraestructura d'accés dins del propi edifici, és a dir, amb els cables que enganxen a la xarxa de l'operador al carrer i reparteixen el senyal a les cases. Per saber si aquest és la errada, convé esbrinar si la resta dels veïns també té problemes amb l'accés iwifi. Si és així, la solució requereix una obra de millora estructural que resulta molt cara i, segons la llei, és responsabilitat de la comunitat de propietaris.
En cas que les alteracions no es detectin en el "tram domèstic", és probable que estiguin motivades per interferències d'ones, tant externes com a pròpies de la llar, o bé per un excés de dispositius connectats a la mateixa xarxa wifi. Si és aquest el problema, n'hi ha prou amb administrar l'accés de manera racional, de manera que quan es vulgui treballar amb l'ordinador no hi hagi més aparells connectats.
En altres ocasions, la falta de potència en el senyal es deu al fet que entre el punt on està situat el router emissor i l'equip de l'usuari es detecten objectes físics que interfereixen. Es poden aprofitar diversos test gratuïts, com el Test de Velocitat de l'Associació d'Internautes. Si després d'aquesta prova la velocitat de connexió augmenta, es confirmarà la influència dels obstacles físics.

No convé col·locar el router prop d'una finestra, davant el risc que el senyal es dispersi. del router.