El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/6/11

Xarxes socials per a l'auto-ocupació

Diverses xarxes permeten als treballadors autònoms aconseguir nous clients i comunicar-se amb ells


Mentre l'actual crisi amenaça amb mantenir al 20% de la població espanyola en situació de desocupació, noves iniciatives es desenvolupen a la Xarxa, sobretot als països anglosaxons, per recuperar almenys en part l'activitat professional, i fins i tot, oferir adaptació als nous temps. Són les xarxes socials per a treballadors per compte propi, que en lloc de tenir una única ocupació completen un sou amb diferents encàrrecs i facturen en règim d'autònoms en la Seguretat Social. Aquestes noves plataformes han triomfat als seus països d'origen i busquen estendre's a nous mercats.

Espanya, amb la seva elevada taxa de professionals i joves qualificats en atur, pot ser una destinació idònia per a les noves versions d'aquestes plataformes. A diferència de les tradicionals borses de treball on line, a les quals la crisi ha afectat de forma severa, les noves plataformes posen l'accent en el vessant social de la comunicació entre empresa i professional. Faciliten el contacte i procuren no mitjançar ni controlar les ofertes i demandes, sinó que actuen de mer suport. Algunes fins i tot possibiliten l'emissió de factures i el cobrament de les mateixes.


D'altra banda, no prometen ocupacions fixes, sinó que són més aviat taulers d'anuncis web i amb molt accent social, que pretenen que tant qui busca a algú per realitzar un encàrrec, com el professional que s'ofereix, es trobin amb rapidesa i arribin a un acord sense massa problemes. Sovint, són treballs de durada prefixada i preu estipulat que una empresa vol subcontractar. Els preus s'acorden en la negociació entre les parts interessades.

Més informació