El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/6/11

Google crea ‘Me on the Web’ per administrar la teva identitat online


Google ha publicat Me on the Web, una eina que té com a objectiu ajudar als usuaris a administrar la seva identitat a la xarxa. Aquesta eina permetrà, per exemple, rebre notificacions quan el nom d'un usuario o el seu correu electrònic apareguin en notícies o pàgines web, a la vegada que et va donant consells per a retirar material no desitjat.

Me on the Web està disponible des de Google Dashboard. Un cop dins, els usuaris poden triar amb quina freqüència volen que se'ls avisi si apareixen dades com el seu nom, la seva adreça de correu electrònic o el seu telèfon a Internet. A més, es poden introduir nous camps per a poder controlar de forma personalitzada la reputación online.

D'aquesta manera, és més senzill solicitar a la companyia que retiri un resultat del seu motor de recerca (no de la web, obviament, ja que Google no té aquest poder). De fet, des de Me on the Web es pot accedir a una página amb consells per a eliminar informació de Google.

La teva identitat online està determinada no només pel que escrius, sinó també pel que escriuen els altres de tu -ja sigui una menció en una entrada d'un blog, l'etiqueta d'una fotografia o la resposta a una actualització pública d'estat", expliquen al blog de Google.

Per tant, quan algú busca el nom d'una persona, els resultats que apareixen són una combinació de la informació publicada per l'usuari i la publicada per altres. Per això, és important controlar què es diu. No obstant, des de Google també adverteixen que l'eina d'eliminació de URL està dissenyada per a adreces que tenen que ser eliminades urgentment, com URLs que han exposat dades confidencials accidentalment.