El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

23/6/11

Programari de segona mà

La venda de llicències ja utilitzades de programari pot suposar un estalvi d'entre el 20% i el 50% respecte al seu preu original




La venda de programes usats s'ha convertit en una forma d'obtenir programari legal a un preu inferior al del mercat. Diferents empreses s'encarreguen d'aquest negoci, que en els últims anys ha acumulat milers de clients a Europa. En principi, aquesta compravenda no està orientada a usuaris finals o particulars, sinó a empreses, a causa de la naturalesa de les llicències d'ús que es compren a través d'aquestes companyies.

Les empreses del ram realitzen una revenda de llicències, compren a empreses i institucions llicencies d'ús de programes informàtics que no s'han utilitzat i les revenen a terceres empreses amb grans descomptes enfront del preu original del producte nou. En la compravenda s'utilitza en general una certificació notarial per deixar per escrit qui és el nou propietari d'ús de les llicències adquirides en aquesta transacció. D'aquesta forma, es garanteix la seguretat jurídica en realitzar la transmissió. En ella, el propietari original certifica que és el propietari de les llicències, que ha esborrat totes les instal·lacions realitzades del producte en els seus ordinadors i que no les utilitzarà en el futur.