El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

29/6/11

Unportal: el web que revela els estudis amb més sortides laborals

Entre un 15% i un 20% dels estudiants que ingressen a les universitats públiques catalanes abandonen els estudis durant el primer curs. La majoria opta per intentar matricular-se en una nova titulació després d'haver donat per perdut un any acadèmic pagat.
La incorporació del sistema universitari espanyol a l'espai europeu d'educació superior ha comportat la desaparició del catàleg de títols universitaris, de manera que ha canviat fins i tot la forma d'ensenyar i avaluar, introduint un factor de complexitat afegit en l'accés a l'educació superior. I llavors neix unportal: l'únic web que permet fer comparacions entre els més de 450 estudis universitaris de grau que s'impartiràn a Catalunya el pròxim curs.
  • TRANSPARÈNCIA: tot hi que les universitats i l'Administració disposen d'aquestes dades, es resisteixen a fer-los públics. Unportal va néixer amb la voluntat de difondre aquesta i d'altres informacions entre els estudiants de batxillerat i les seves famílies que fins el proper 5 de juliol, fan la preinscripció universitària i precisen d'una guia per no extraviar-se en el laberint de propostes que se'ls ofereixen, des de les assignatures que formen part del pla d'estudis fins a la qualificació del professorat, passant per les possibilitats de cursar un període dels estudis a l'estranger i el ventall de serveis i equipaments disponibles
  • LA SELECTIVITAT, DETALLADAMENT: pot consultar-se en obert tot tipus d'informació sobre la prova de selectivitat, els resultats de l'última edició dels exàmens o els detalls de l'organització de la prova que se celebra a Catalunya, durant tres dies, a partir de matí. És possible, igualment, assessorar-se sobre les qüestions que no cal perdre de vista a l'hora d'enfrontar-se al procés d'elecció d'estudis universitaris.
  • CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR: Unportal ha incorporat a la seva oferta la relació de cicles formatius de grau superior que s'imparteix a Catalunya.
És possible donar amb un cicle formatiu utilitzant un sistema de recerca geogràfica a través del mapa de Catalunya que inclou la totalitat de centres educatius públics i privats que programen la FP superior.
Font d'informació: www.elperiodico.com