El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/6/11

Consells per no gastar els 'megues' del USB


La tecnologia dels denominats "punxo USB", ha suposat una gran solució per determinades circumstàncies com el treball en mobilitat, lluny dels routers ADSL, o en situacions de transició d'un proveïdor d'accés a un altre, mentre no arriba la nova connexió.
Per tant, en previsió que la situació de viatge o transitorietat en el canvi d'operadores s'allargui, és convenient prendre una sèrie de mesures que minorin el tràfic del "punxo USB" perquè duri el màxim de temps.


Cal tenir en compte que en una navegació mitjançant un router, el consum de dades és molt alt si s'empren tot un seguit de serveis intensivament. Amb un ús que implica veure vídeos, escoltar música en streaming o navegar per pàgines amb imatges, la durada de la tarifa de dades es pot reduir fins a deu vegades.
Aquí tenim mesures que responen als mínims que permeten treballar amb certa eficiència i mantenir-nos comunicats:


  • Desactivar en el navegador l'opció de carregar imatges de manera automàtica: Els navegadors carreguen per defecte les imatges de les pàgines, la qual cosa implica un tràfic de dades molt elevat.

  • Evitar veure vídeos: La despesa d'un vídeo en flash o en qualsevol altra tecnologia dispara el consum de dades, ja que són arxius molt complexos. És una regla d'or abstenir-se si es vol allargar al màxim la durada de la tarifa de dades.

  • Desactivar els programes de sincronització de dades entre ordinadors.

  • Desactivar el localitzable, si es té.

  • No tenir obertes pestanyes de correu electrònic ni de xarxes socials.

  • Mancar de programes d'actualització de programari activats.

  • Mantenir tancats els programes de missatgeria.

  • Deixar per més tard les actualitzacions de l'antivirus: És millor deixar-les per a una ocasió més propícia, tal com proposen aquests sistemes.