27/6/11

L'ONU declara l'accés a Internet com un dret humà


La capacitat de difusió que atorga aquesta eina s'està convertint en una necessitat bàsica per a gran part de la població. L'argument que fa servir l'ONU, és que Internet és una eina que afavoreix el creixement i el progrés de la societat en el seu conjunt. Així mateix, considera que hauria de ser un dret universal de fàcil accés per a qualsevol individu i exhorta als govern a facilitar el seu accés.
Segons l'ONU, els governs "han d'esforçar-se" per fer Internet "àmpliament disponible, accessible i costeable per a tots". Alguns països apliquen mesures restrictives a l'accés a Internet, per exemple el govern xinès ha bloquejat l'accés a xarxes socials com Facebook, Twitter, Youtube i LinkedIn, Iran va bloquejar algunes pàgines d'activistes que cridaven a una manifestació i molts altres països han seguit aquest exemple, però EUA ha desenvolupat tecnologies que li permeten restaurar la connexió a Internet en un determinat país que les hagués bloquejat, en cas que desitgés fer-ho.
L'ONU assenyala que Internet és una eina imprescindible per a la llibertat d'expressió i una necessitat bàsica per a gran part de la població.

Font d'informació: www.cadenaser.com

Cap comentari: