El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

13/9/11

5 recursos online ideals per a estudiants


Existeixen algunes fonts online que poden ser molt pràctiques per estudiar i que ens poden estalviar un viatge a la biblioteca.

Google Books: aquest recurs de Google és ideal per trobar llibres complets online.
Gens més hem d'ingressar una paraula clau, com si fos un simple cercador, i ens donarà els resultats de centenars de llibres disponibles al catàleg.

Google Scholar: similar a les recerques que realitza Google Books, Google Scholar ens ofereix una recerca limitada a les pàgines on apareixen publicats articles relacionats amb el tema. A diferència del cercador normal de Google, que usualment seria la nostra primera opció, Google Scholar té un sistema de rànquing basat en el pes acadèmic del document, on va ser publicat, qui ho va escriure, i quantes vegades l'hi ha citat en altres publicacions. És una eina interessant per accedir a textos que encara no van ser publicats en volums específics, com a assajos, entre altres coses.

Academic Resources: Dins d'aquest portal trobarem articles interessants orientats a la vida acadèmica, com pot ser escriure contingut original sense l'ús del plagi (alguna cosa important quan usem Internet com a font), consells per a la vida acadèmica, i moltes coses més. El lloc està concentrat a ajudar-nos a ser bons estudiants, més que a proveir-nos informació. Lamentablement només es troba disponible en idioma anglès.

Project Gutenberg: un altre lloc interessant (encara que també en anglès), és aquest projecte dedicat a oferir ebooks totalment gratuïts. Aquesta pot ser una bona font d'articles i llibres rars, també ideal per a estudiants d'història que desitgin. Es tracta d'una iniciativa per poder posar a l'abast de tots el plaure de la lectura, però també pot servir com a font d'informació.

Wikiteka: És un recurs genial per obtenir informació primària a través de la qual es pot anar desprenent idees i fonts d'informació més elaborades i específiques. Els articles estan en ranking d'acord a un “karma”, la puntuació que els usuaris del lloc li assignen a cada informació.