El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/9/11

Android: descobreixen 5 aplicacions que roben dades dels usuaris en 60 segons

BitDefender ha donat la veu d'alarma en descobrir que cinc aplicacions oficials de Market roben les dades dels seus usuaris en menys de 60 segons.
Les cinc aplicacions es presenten com a serveis espies que permetran a l'usuari realitzar un seguiment i obtenir informació privada de tercers. Un cop descarregades, roben la informació pròpia de l'usuari quan executa el programa. No només això, des de BitDefender avisen que els programes són capaços d'enviar la informació al propietari de l'engany en menys de 60 segons.
Per si no fos greu l'engany, el programa accedeix a:
  • Historial de navegació de l'usuari
  • Trucades rebudes o realitzades
  • Trucades perdudes
  • Arxius emmagatzemats
  • Altres serveis d'emmagatzematge
Els usuaris que hagin caigut en el parany es dirigiran a la web del creador amb la finalitat d'obtenir informació d'ell.
La web d'aquestes aplicacions conté els paquets d'informació robada. A més, es demanen 5 dòlars per recuperar la informació personal o bé s'adverteix que les dades seran eliminades.
L'important és mantenir un mínim de control sobre els smartphones i les aplicacions que descarreguem. És preferible assegurar-se que el que volem no és un engany. Igual amb les dades que continguem en els telèfons mòbils, afegir tota la seguretat que es pugui o xifrar en la mesura del possible la informació rellevant ens evitaria problemes com el qual avui tractem.

Font d’informació: www.bitelia.com