El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

19/9/11

Google permetrà optar pels serveis de geolocalització Wi-Fi

Cada vegada són més els usuaris que utilitzen serveis de geolocalización per a diferents finalitats. Trobar-se amb els seus amics i contactes, situar-se en el mapa per trobar un determinat lloc o trobar llocs interessants allà on ens trobem són alguns exemples. I, encara que més d'un no l'hi plantegi, la privadesa és un tema molt important quan parlem de serveis de geolocalització, ja que perquè els nostres dispositius ens diguin on estem els seus proveïdors han de saber-ho abans.

Google acaba d'anunciar a través del seu blog de polítiques europeu que afegirà una nova opció per permetre als usuaris triar si volen compartir la seva localització a través de la seva connexió Wi-Fi o no.

Els sistemes GPS solament funcionen sota el cel, és a dir, necessitem trobar-nos al carrer o per exemple en un vehicle perquè el satèl·lit pugui posicionar-se i trobar-nos. És aquí on entren en joc les xarxes Wi-Fi, que poden ser utilitzades per a triangular nostra posició i obtenir la nostra localització en defecte d'això.

Encara que Google insisteix que mai va guardar dades d'usuaris a l'hora d'utilitzar aquest tipus de geolocalització, les exigències europees els han fet anar un pas més enllà i incloure aquesta nova opció que permetrà estar completament fora de la localització Wi-Fi. Actualment el sistema operatiu Android ja inclou la possibilitat d'usar-les o no en determinats serveis com Google Maps, però el propi telèfon i els serveis secundaris que corren en segon plànol fan ús del Wi-Fi per localitzar-se.