El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

1/9/11

El 89% de les empreses busquen candidats a les xarxes socials


Un 89% de les empreses utilitzaran les xarxes socials per buscar candidats durant el 2011.
Aquesta és una de les conclusions principals de l'estudi realitzat Career Enlightenment i recollit pel web "Mashable.com".
Segons l'anàlisi dut a terme per aquesta empresa d'orientació laboral especialitzada a Internet, durant el 2010 un 92% dels responsables de recursos humans van utilitzar les xarxes socials per seleccionar candidats. L’estudi revela que l'ús de les xarxes és efectiu.

Les plataformes socials més utilitzades són:
Linkedin: Utilitzada en un 86%.
Facebook: 60%
Twitter: 50%

Les empreses no són les úniques que utilitzen les plataformes socials en la recerca de candidats, els mateixos treballadors també les utilitzen per trobar ofertes de feina o oferir-se com a candidats potencials .L'anàlisi també es fixa en la necessitat d'incloure informació útil i poc compromesa en els perfils de les xarxes socials i, en aquesta línia, alerta que un de cada tres seleccionadors rebutgen els candidats basant-se en alguna informació seva que han trobat a través de les plataformes socials.

El 65% de les empreses han fet contractes satisfactoris a través de les xarxes socials i, d'aquesta manera, no és estrany que més del 55% de les companyies enquestades es plantegin augmentar la seva inversió en la recerca d'ocupació a través de xarxes socials.