El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/9/11

Oficina de seguretat de l'internauta


L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) és un servei promogut per l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (Inteco) per dotar de continguts i informació sobre noves tecnologies a tots els usuaris d'Internet que tinguin dubtes o problemes relacionats amb la seguretat informàtica o la privadesa. Aquest servei públic fomenta la prevenció de riscos enfront de determinats problemes informàtics.

Des de l'assetjament on line a les xarxes socials a les pàgines de phishing, o les estafes per correu electrònic, els riscos a la Xarxa es renoven amb cada avanç tecnològic, i si ben els nivells de seguretat són alts i s'apliquen amb eficiència, no vénen malament certs consells útils a l'hora de, per exemple, comprar per Internet. Aquesta és una de les funcions que vol complir la OSI, que també compta amb una pàgina a la xarxa social Facebook i un compte en Twitter, on es publiquen les últimes informacions i recursos disponibles a la pàgina web.
També compta un servei d'ajuda personalitzada i resolució de consultes també pot realitzar-se de forma telefònica en el número 901 111 121.
La resta d'informació disponible es completa amb una guia ràpida de consells i bones pràctiques, com desinfectar un ordinador de virus i programari maliciós. També ofereix informació sobre l'ús de telèfons mòbils i smartphones. Quan s'utilitza la pàgina en un primer moment, convé realitzar el test Comprova el que saps, que posa a prova als usuaris en situacions quotidianes en l'ús d'Internet.

Font d’informació: www.consumer.es