27/9/11

Oficina de seguretat de l'internauta


L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) és un servei promogut per l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (Inteco) per dotar de continguts i informació sobre noves tecnologies a tots els usuaris d'Internet que tinguin dubtes o problemes relacionats amb la seguretat informàtica o la privadesa. Aquest servei públic fomenta la prevenció de riscos enfront de determinats problemes informàtics.

Des de l'assetjament on line a les xarxes socials a les pàgines de phishing, o les estafes per correu electrònic, els riscos a la Xarxa es renoven amb cada avanç tecnològic, i si ben els nivells de seguretat són alts i s'apliquen amb eficiència, no vénen malament certs consells útils a l'hora de, per exemple, comprar per Internet. Aquesta és una de les funcions que vol complir la OSI, que també compta amb una pàgina a la xarxa social Facebook i un compte en Twitter, on es publiquen les últimes informacions i recursos disponibles a la pàgina web.
També compta un servei d'ajuda personalitzada i resolució de consultes també pot realitzar-se de forma telefònica en el número 901 111 121.
La resta d'informació disponible es completa amb una guia ràpida de consells i bones pràctiques, com desinfectar un ordinador de virus i programari maliciós. També ofereix informació sobre l'ús de telèfons mòbils i smartphones. Quan s'utilitza la pàgina en un primer moment, convé realitzar el test Comprova el que saps, que posa a prova als usuaris en situacions quotidianes en l'ús d'Internet.

Font d’informació: www.consumer.es