El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

12/9/11

El 3G millorarà dràsticament la cobertura a partir de setembre

Vodafone i Movistar activaran a partir del dia 9 de setembre l'UMTS a la banda 900 MHz, el que permetrà que el senyal 3G tingui una penetració similar a la que gaudeix el GSM. És el canvi més important per a internet mòbil des que va arribar al nostre país.
En aquesta ocasió la millora es tracta d'una cosa molt més senzilla però que alhora tindrà molt més impacte, ja que afectarà directament la qualitat d'internet mòbil que reben la gran majoria d'usuaris.

El govern va fixar en tres mesos després de la finalització del concurs públic que va atorgar freqüències a Orange i Yoigo, la data en què Vodafone i Movistar seran lliures per utilitzar la banda 900, actualment emprada per al GSM, per emetre senyal UMTS.

Tant Vodafone com Telefónica han confirmat que explotaran aquesta possibilitat des del primer dia, encara que serà de forma progressiva. Durant els últims mesos les dues operadores han actualitzat gran part de la seva xarxa d'estacions base de telefonia mòbil perquè puguin emprar la banda 900 amb 3G.

El 50% d’usuaris notarà la millora al llarg del 2012, i completant el 2013.

El 3G es lliura del etiqueta de tenir mala cobertura

La cobertura ha estat un llast per al 3G des de la seva aparició. Relegat a la banda de 2,1 GHz, el senyal no està preparada per superar obstacles físics d'envergadura ni per cobrir grans àrees. Això provoca que encara que les operadores hagin fet grans esforços per instal lar més estacions base, la cobertura segueixi sent problemàtica.

Els smartphones amb connectivitat permanent a internet mòbil, han de commutar constantment entre la xarxa 3G i la xarxa GSM pel fet de sofrir petites pèrdues de senyal, fins i tot en zones amb bona cobertura 3G, produïdes simplement per gestos quotidians com deixar el mòbil en una butxaca o tombat sobre la taula. L'esforç extra que els exigeix la comunicació 3G a la banda 2,1 GHz acaba per afectar el consum, reduint la durada de la bateria.

A més dels residents en zones urbanes, les grans beneficiades seran les zones rurals, que conservaran la cobertura 3G en àrees allunyades dels nuclis urbans on ara no arriba. Aquests problemes seran història una vegada es combinen els avantatges del 3G i la seva facilitat per transmetre dades a alta velocitat, amb la penetració de senyal i cobertura que actualment té el GSM.

Font d'informació: bandancha.eu