5/9/11

Qui ha dit que els nens han d'iniciar-se amb Windows?


Qimo, una distribució de Linux dissenyada especialment pels més petits de la casa, basada en Ubuntu i adequada per a nens a partir de 3 anys.
Neix a partir de l'esforç d'una parella de Florida, que tenen un nen autista. Després de formar una organització sense finalitats de lucre anomenada QuinnCo, s'han dedicat a reparar i reciclar ordinadors amb alguns anys damunt, per donar-los a famílies de baixos recursos i/o amb nens que necessiten atencions especials. En tractar amb maquinari que posseeix alguns anys i que uns altres consideren com a inservible, Qimo ocupa el lloc de sistema operatiu per a aquests sistemes, funcionant sense inconvenients amb requeriments de maquinari molt baixos.

Característiques:
  • 400 Mhz de processador.
  • 6 GB d'espai en disc recomanats.
  • 192 MB de RAM són suficients perquè Qimo s'executi sense problemes.
Els programes que vénen en Qimo són tots perfectament adequats per a nens, amb un gran valor educatiu.
GCompris posseeix una gran varietat de jocs educatius, mentre que també estan disponibles coneguts com TuxType, TuxMath i TuxPaint per pintar i acolorir. Qimo utilitza la interfície XFCE, reacondicionada perquè sigui més senzilla d'usar pels nens.
Al contrari que altres distribucions i altres programes, la idea de Qimo no és que sigui utilitzat en un entorn ampli d'aprenentatge com una escola, sinó que està orientat a l'ús casolà. Si vols que el teu petit o petita tinguin la seva primera experiència informàtica, però no estàs tan segur que hagin de "enfrontar-se" a Windows, pot ser és el que estàs buscant.

Font d'informació: www.neoteo.com