El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

5/9/11

Qui ha dit que els nens han d'iniciar-se amb Windows?


Qimo, una distribució de Linux dissenyada especialment pels més petits de la casa, basada en Ubuntu i adequada per a nens a partir de 3 anys.
Neix a partir de l'esforç d'una parella de Florida, que tenen un nen autista. Després de formar una organització sense finalitats de lucre anomenada QuinnCo, s'han dedicat a reparar i reciclar ordinadors amb alguns anys damunt, per donar-los a famílies de baixos recursos i/o amb nens que necessiten atencions especials. En tractar amb maquinari que posseeix alguns anys i que uns altres consideren com a inservible, Qimo ocupa el lloc de sistema operatiu per a aquests sistemes, funcionant sense inconvenients amb requeriments de maquinari molt baixos.

Característiques:
  • 400 Mhz de processador.
  • 6 GB d'espai en disc recomanats.
  • 192 MB de RAM són suficients perquè Qimo s'executi sense problemes.
Els programes que vénen en Qimo són tots perfectament adequats per a nens, amb un gran valor educatiu.
GCompris posseeix una gran varietat de jocs educatius, mentre que també estan disponibles coneguts com TuxType, TuxMath i TuxPaint per pintar i acolorir. Qimo utilitza la interfície XFCE, reacondicionada perquè sigui més senzilla d'usar pels nens.
Al contrari que altres distribucions i altres programes, la idea de Qimo no és que sigui utilitzat en un entorn ampli d'aprenentatge com una escola, sinó que està orientat a l'ús casolà. Si vols que el teu petit o petita tinguin la seva primera experiència informàtica, però no estàs tan segur que hagin de "enfrontar-se" a Windows, pot ser és el que estàs buscant.

Font d'informació: www.neoteo.com