El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

20/9/11

Apps recomanades per a un bon curs acadèmic

Tornar a les classes després de l'estiu sol ser un suplici per als nens, però també ho és per als seus pares. Comprar els llibres, bolígrafs, agendes i una infinitat de material escolar que omple el carro de la compra i la factura.
Afortunadament, els mòbils i tauletes actuals tenen disponible una ingent quantitat d'aplicacions que poden fer-ho bastant més suportable, tant als nens com als pares.

Et recomanem les millors apps per a la volta al col·le (o l'institut, o la universitat...), per a tot tipus de plataformes.

Agendes i calendaris:
Un clàssic a l'hora de renovar el material escolar és l'agenda escolar: un calendari en forma de llibreta en el qual apuntar els deures, exàmens i excursions.
InClass per iPhone i iPad, amb format llibreta, amb un munt de funcionalitats. Pren anotacions, fes fotos, comparteix textos en xarxes socials, gestiona tasques i alarmes... La millor de totes.Homework per Android, un complement perfecte per a la teva agenda escolar, amb gestió de tasques. Inclou una manera per a professor: perquè no només els nens sofreixen la volta de les classes.

Per a notes ràpides, ColorNote i Catch Notis per Android són excel·lents.

Processadors de text, fulls de càlcul i presentacions:
Les clàssiques suites d'ofimàtica com Office, amb els seus programes per crear documents de text com Word, de càlcul com Excel, o de presentacions com Power Point, tenen també versions mòbils.Evernote per Android, iOS, Symbian, BlackBerry i Windows Phone. Una opció altament interessant per la gran compatibilitat entre dispositius, la seva interfície intuïtiva i el seu bon funcionament.
Google Docs està disponible com a aplicació nativa només en Android, encara que és possible accedir a la seva versió mòbil amb la resta de sistemes operatius des de docs.google.com.
Documents to Go és una opció interessant per Android, encara que la versió gratuïta no permet editar documents, solament visualitzar-los.

Traductors:
iSpeech Translator per BlackBerry et sorprendrà per la seva eficàcia, sobretot en espanyol-anglès. No solament tradueix, també et llegeix textos.
Traductor de Google, per Android i iPhone. El desenvolupador Binu ha fet un excel·lent port per Java.
Traductor o Polyglot per Windows Phone són també bones opcions de traducció amb desenes d'idiomes, com l'espanyol, l'anglès, el francès o l'alemany.

Enciclopèdies i material didàctic:
En el teu curs acadèmic segur que et vas a afartar de llegir. Encara que et recomanem usar lectors de tinta electrònica, per a moments puntuals els telèfons i tauletes et poden servir.
Per iOS, usa iBooks (l'aplicació oficial d'Apple) i Kindle. Per Android, Aldiko i Kindle són les millors opcions. Per Windows Phone, tens també l'opció de Amazon, Kindle. Per a la premsa diària, la millor opció ara com ara és iPad amb Orbyt i Kiosko i més.

I si vols informar-te, quin millor que Wikipedia, l'enciclopèdia que fem entre tots. Disponible en versions no oficials per iPhone, Android, Symbian i Windows Phone.

I no t'oblidis de les calculadores!